Friss topikok

  • vomit: pontosan kiszamithatoan ugyanugy kamuztak/nak, mint a csernobili kiborulasakor: Scientific Paper:... (2012.09.18. 19:27) TÁJÉKOZTATÁSPOLITIKA: CSERNOBIL ÉS FUKUSIMA.
  • szekertabor: Mik legyenek az általános iskolai oktatás fő céljai? provo.blog.hu/2011/07/06/mi_legyen_az_altala... (2011.07.12. 16:07) ÉVNYITÓ

Linkblog

camp

r+r = radikális és reagál

HATALOM NEM ALKOTMÁNYOZHAT!

2012.01.02. 12:12 | virág andrás | Szólj hozzá!

Komment Bartusnak az Amerikai Népszavába

 

Kedves Bartus László, keserűség, kiábrándulás és mély igazságok sorakoznak írásában, amit természetesen a jelen helyzetben meg kell és meg lehet érteni. A magyarországi politika olyan helyzetbe jutott, amit nagyon nehéz egyetlen szempont, vagy egyetlen politikai oldal felől világosan jellemezni. Miért? Mert történelmileg, aktuálpolitikailag egyaránt következetlen, nincs határozott ideológiai háttere, és teljesen kiszámíthatatlan. Egy biztos: Orbán Viktor nem egyenes úton jár és most kanyart vesz. Valójában azonban senki nem tudja, hogy mit akar. Tényleg az ország szuverenitását védi? Tényleg azt a lépést teszi meg, amire most a legnagyobb szükségünk van? Húsz év után most jött el számára a megvilágosodás pillanata? Nem hinném. Sokkal inkább arról van szó, hogy az országban napról napra erősebben érzékelhető társadalmi feszültséget akarja saját hatalma motorjaként alkalmazni. Valójában mindent egyetlen célnak rendel alá: saját hatalmi bázisa megerősítésének. Ezért kétértelmű kifelé, és populista befelé. Csakhogy ez a politikai csőd. Lehetséges, hogy Orbán még nem jött volna arra rá, hogy erőből csak erős ország politizálhat? Mert az, amit ő csinál, nem más, mint veszélyes játék a tűzzel. Egyszerre teszi kockára Magyarország nemzetközi elfogadottságát, élezi a viszonyt saját szövetségeseivel, miközben a másik oldal, Kelet felé régen eljátszotta pitiáner játékait. Nem lehet tudni, hogy miben reménykedik. Húsz évvel a rendszerváltás után antikommunista hisztériát szít egy olyan országban, ahol nagyítóval kell keresni a kommunistákat. Legföljebb olyanok akadnak szép számmal, mint ő, kikeresztelkedett bolsevik családok pszichopata sarjadékai. Amit most csinált az alkotmányozással, szomorú pillanata történelmünknek, de nem hinném, hogy hosszú távon meghatározó. A magyar történelmi alkotmány szelleméből világosan következik az ősi alapelvünk: HATALOM NEM ALKOTMÁNYOZHAT! Ez nem bolsevik szólam, hanem a nemzeti egység többszáz éves alfája és omegája. 2012 a káosz éve lesz, a nemzetre nehéz megpróbáltatások és kiszámíthatatlan jövő vár. Orbánnak úgy látszik teljesen bedöglött a politikai iránytűje és maga sem tudja megmondani, merre mutat.      

A bejegyzés trackback címe:

https://camp.blog.hu/api/trackback/id/tr843513492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása